O projektu

Platforma je nastala je kao rezultat višemesečnog istraživanja slučajeva u javnosti označenih kao “24 sporna slučaja”.

Iako su građani, ali i političari, isticali značaj ovih slučajeva, u javnosti je nakon formiranja radne grupe Ministarstva unutrašnjih poslova i dolaska na vlast Srpske napredne stranke stvorena ideja da su rešeni. Novinari CINS-a proverili su da li su ove tvrdnje zaista tačne.

Detaljnom analizom dokumentacije i razgovorima sa relevantnim izvorima otkrivamo na koji način su ovi slučajevi istraživani, šta su bili problemi, ali i na koji način su procesuirani.

Interaktivna platforma 24 slučaja omogućava javnosti da se na jednom mestu informiše o slučajevima od samog nastanka problema, do epiloga. Čitaocima su dostupne sve informacije o slučajevima, istraživačke priče, multimedija, kao i jedinstvena baza dokumenata.

Izradu projekta podržala je Ambasada Kraljevine Holandije (Projekat MATRA).

Tim

Istraživački tim: Dino Jahić, Ivana Jeremić, Anđela Milivojević, Milica Stojanović, Dina Đorđević, Milica Šarić, Bojana Bosanac

Fact-checking: Milka Domanović, Marija Janković, Vladimir Kostić

Photo/Video: Aleksandar Sretković, Agencija Beta (Arhiva)

Web/design: Olivia Solis

Uputstvo

CINS polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, programerski kod). Korišćenje sadržaja ili delova sadržaja sa našeg portala je slobodno, uz obavezno navođenje izvora i/ili linkovanje ka portalu 24slučaja.cins.rs. Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala smatra se kršenjem autorskih prava portala i podložno je tužbi.

Kontakt

E-mail: office@cins.rs

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije

Adresa: Resavska 28/II, 11000 Beograd, Srbija

Telefon: +381 (11) 33 42 790 +381 (11) 33 43 255

  • logo cins
  • logo ambasada